klik hier voor fotoboek
Vroeger en nu

Verhalen van vroeger

Vanuit het Dorpshuis hebben we plannen om komende herfst en winter verhalen en foto’s te verzamelen van en over (oud-)bewoners van Drouwenermond. We werken op dit moment aan een format om deze verhalen op een praktische manier bij elkaar te brengen. Dit kan zijn door met bewoners in gesprek te gaan, individueel of in een groepje tijdens een verhalenavond in het Dorpshuis. De verzameling verhalen zal dan aan het eind van het traject tot een mooi boekje worden vormgegeven waarin waardevolle herinneringen aan oud-Drouwenermond voor de volgende generatie(s) zijn opgetekend.

We hopen op deze manier een authentiek beeld te schetsen van de geschiedenis van Drouwenermond. De oudere generatie kan er nu nog over vertellen. We merken dat er graag over het oude Drouwenermond aan elkaar verteld wordt en dat de herinneringen eraan wanneer bewoners bij elkaar zijn, graag gezamenlijk opgehaald worden. Mocht je belangstelling hebben om hieraan deel te nemen laat het ons dan weten: info@drouwenermond.com of 06 2516 0831.


Post 16 september 2018

Jacco Pranger

In overleg met foto- en verhalenverzamelaar Jacco Pranger uit Nieuw-Buinen mag drouweneremond.com een deel van zijn fotocollectie opnemen in haar fotoarchief. Binnenkort zullen deze foto’s te zien zijn onder de link fotoboek. We zijn erg blij met deze vrijwillige bijdrage van Jacco Pranger. Het is trouwens ook mogelijk uw oude foto’s onder de aandacht te brengen op deze site. En wanneer u er een verhaal bij hebt is dat helemaal mooi. Stuur ons via de homepage een berichtje of mail naar
mail drouwenermond.com.
Namens drouwenermond.com alvast ontzettend bedankt!


Post 29 maart 2016